Advies nodig? Bel 0570 760 670. Ben je al klant? Bel 088 010 63 10.
Advies: 0570 760 670. Klant: 088 010 63 10.

 

 

Werk efficiënter
met Teams


Update over Teams


Microsoft Teams heeft een aantal nieuwe mogelijkheden toegevoegd. Wij lichten ze hieronder toe.

1. Break out rooms

De langverwachte functie is nu eindelijk ook in Teams te gebruiken: breakout rooms. Presentatoren kunnen vanaf nu vergaderingen in kleine groepen opdelen voor een discussie of een brainstormsessies. Enkele handige functies:

 1. Makkelijk switchen van ruimte
  Organisatoren kunnen deelnemers op elk moment terug laten komen naar de hoofdvergadering en vervolgens weer terug te laten keren naar de toegewezen breakout room. Op deze manier kunnen deelnemers bijvoorbeeld een vraag stellen zonder de breakout room discussies te verstoren.
 2. Houdt overzicht
  Organisatoren kunnen aankondigingen sturen naar de breakout rooms sturen en alle deelnemers op elk gewenst moment terughalen naar de hoofdvergadering. De deelnemers kunnen ook wisselen van breakout room.
 3. Toegankelijk
  Je kunt deelnemen aan de breakout rooms vanaf je desktop, het web en de mobiele versie van Microsoft Teams. Zorg er wel voor dat je de nieuwe vergaderervaring is ingeschakeld (Teams -> Instellingen -> Algemeen -> Vink ‘Nieuwe vergaderervaring inschakelen’ aan) en zorg dat je de laatste updates hebt geïnstalleerd.
 4. Bestanden delen
  Alle bestanden uit de verschillende breakout rooms, dus ook de whiteboards, kunnen worden gedeeld in de hoofdvergadering zodra iedereen weer bij elkaar is.

2. Verlof aanvragen

Moet jij in jouw organisatie allerlei omslachtige processen doorlopen om goedkeuring te krijgen op bepaalde documenten of uitgaves? Dan hebben we goed nieuws: dit kan vanaf nu een stuk eenvoudiger. Dankzij de Office 365 applicatie Power Automate, voorheen bekend als Microsoft Flow, kun je via Teams goedkeuringsprocessen maken. Vraag vanaf nu goedkeuring aan van uw teamleden wanneer u een nieuw document uploadt naar SharePoint en breng teamleden ervan op de hoogte wanneer de goedkeuring is voltooid.

3. Nieuwe scènes in de Together-modus 

Together-modus geeft een nieuwe invulling aan ontmoetingservaringen om deelnemers te helpen zich dichter bij elkaar te voelen, zelfs als ze niet samen zijn. Zeg je saaie achtergrond maar gedag, want met de komst van nieuwe scènes in de Together-modus kan je je team naar een auditorium, een vergaderruimte of een koffiebar brengen.

4. Noise cancelling

Met de nieuwe ruisonderdrukkingsfunctie zijn irritante achtergrondgeluiden verleden tijd. De op AI gebaseerde ruisonderdrukking analyseert de audiofeed door de ruis weg te filteren. Zo wordt alleen het spraaksignaal vastgehouden en kun jij je focussen op wat belangrijk is. Extra handig: deze functie is handmatig aan te passen.

5. Oproep samenvoegen

Met deze nieuwe functie krijg je de mogelijkheid om je Teams oproepen samen te voegen tot een ander 1 op 1 oproep of een andere groepsoproep. Je kunt je oproepen samenvoegen door simpelweg de knop “…” (meer acties) te kiezen in de oproepbediening en “oproepen samenvoegen” te selecteren. 

Ik wil easy werken

Haal het maximale uit jezelf en je medewerkers met de IT-oplossingen en -ondersteuning van Easy Office Online. Wil je weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen?